30. maaliskuuta 2013

Tervattua BBQ-lammasta

Hyvää pääsiäistä kaikille! Syödäänkö teilläkin lammasta? Nyt on nimittäin löytynyt sellainen resepti, joka vie varmasti kielen mennessään. Jos siis ainekset löytyvät kaapista, niin kannattaa ehdottomasti valmistaa ne pääsiäislampaat tähän tapaan! Kiitos Onko nälkä? -blogin Chef Jonesille tästä aivan tajuttoman herkullisesta reseptistä. :)






















Tervattua BBQ-lammasta
1 kg lampaan lapaa
vettä
suolaa

Keitä lampaan lapaa noin tunti hyvinsuolatussa vedessä.

Terva-BBQ -kastike
1 dl vettä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl Chipotle chilijauhetta
2 lihaliemikuutiota
1 dl Coca Colaa
0,5 dl tervasnapsia
50 g voita
tuoretta rosmariinia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
merisuolaa

Freesaa sipuleita oliiviöljyssä. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja chilijauhe ja anna kiehahtaa. Lisää loputkin ainekset voita lukuunottamatta. Kiehauta ja anna sen jälkeen porista miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia. Lopuksi vatkaa kylmä voi nokareina kastikkeen joukkoon. Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan.

Pistä liha uuniin 2 tunniksi 150 asteeseen. Sen jälkeen nosta liha vuuasta, kaada kastike kattilaan ja lisää 2 rkl fariinisokeria. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen hieman redusoitua. Kippaa lihat takaisin uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Pistä liha vielä uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi (vaikka vielä grillivastuksen alle), jotta saat herkullisen paistopinnan lihoihin.

Tarjoile vaikka kermaperunoiden kanssa, tai pistä pitaleivän väliin. Tästä jäi meillä vielä yli seuraavallekin aterialle, joten täytettyjä patonkeja ajattelimme kokeilla seuraavaksi.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos :) kiva kuulla että teilläkin tästä tykättiin.

Emilia kirjoitti...

Oi kyllä! Tuo marinadi/kastike menee varmasti kokeiluun myös muiden lihojen kanssa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...