16. maaliskuuta 2013

Paahdettuja kanan koipireisiä ja sitruksisia bombay-uunijuureksia

Kiitos Jamie Oliverille taas loistavasta reseptistä! Meiltä ei ihan kaikkia aineksia löytynyt kaapista, joten muokkasin ohjetta hieman.. Mutta niinhän se on, että parasta siitä ruuasta tulee, kun sen valmistaa omaan makuun sopivaksi. Ja tätä kokeillaan muuten varmasti uudelleen, varsinkin tuota uunijuuresosuutta. Eikä muuten ollut edes mitenkään hintava ruoka, koipireisien kilohinta taisi olla 2,15 €.. :)

















Paahdettuja kanan koipireisiä ja sitruksisia bombay-uunijuureksia
3 kpl kanan koipireisiä (meillä ne oli valmismarinoitu, ei haitannut)
3 isoa perunaa
1 iso bataatti
1 sitruunan mehu
2 rkl raastettua inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 tl kuminaa (en käyttänyt jauhettua)
4 rkl kuivattua korianteria
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko perunat ja bataatti lohkoiksi. Laita lohkot kylmään suolaveteen ja pistä levylle lämpenemään. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kun vesi kiehuu, valuta vesi pois lävikössä ja kaada lohkot takaisin kattilaan. Lisää kaikki mausteet ja sekoita kunnolla. Lisää myös kanankoivet kattilaan jos ne mahtuvat ja pyörittele mausteseosta myös niihin. Asettele laakeaan uunivuokaan juurekset pohjalle ja kanankoivet päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia tai kunnes koivet ovat kypsiä. Kun pistät koipea haarukalla ja valuva neste on kirkasta, kana on kypsää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

cumin=juustokumina
...

Emilia kirjoitti...

Hyvä, että siellä ollan tarkkana! Mutta kuten sanoin, kaikkia aineksia ei löytynyt kaapista ja sukulaiskasveja kun ovat (juustokumina on vain hieman pistävämmän makuinen), niin se kävi tähän ruokaan loistavasti. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...