20. maaliskuuta 2013

Teeleivät eli Scones

Aikaa meni 20 minuuttia ja leipä oli pöydässä. Mausta haluamallasi tavalla - silppua taikinaan vaikka tuoreita yrttejä tai käytä aurinkokuivattuja tomaatteja. Nämä ovat pelastaneet oman aamun monta kertaa, kun se paahtoleipäpussin sisältö onkin ollut jo homeessa. 






















Teeleivät eli Scones
3,5 dl neljän viljan hiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl pizzamaustetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
0,5 dl oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa hyvin, lisää maito ja öljy ja kääntele taikina sekaisin. Älä vatkaa, muuten taikinan rakenne tuhoutuu. Muotoile uunipellille joko pienempiä leipäsiä tai sitten kolme isompaa, pistele haarukalla ristikuvio keskelle ja paista uunissa keskitasolla. Pienempiä leipäsiä 10-15 minuuttia ja isompia 15-20 minuuttia. Tarjoile heti tuoreena erilaisten lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...