24. maaliskuuta 2013

Cajunkanaa

Mmmm... Mausteista kastiketta ja mehukkaita kanapihvejä. Tuo cajunkastike sopii loistavasti myös kesällä grilliruuan marinadiksi.

















Cajunkanaa
400 g kanan pihvejä (minuuttipihvejä, rintafileitä, paistileikkeitä, kaikki käy!)

1 tl korianterin siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa, jauhettuna tai siemeninä
n. 10 kpl kokonaisia kuivattuja neilikoita
1 tl chilihiutaleita
1 tl sinappijauhetta (esim. Colman's)
1 tl timjamia
1 tl savupaprikaa
2 tl pizzamaustetta
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1 kanaliemikuutio
1 dl tomaattipyrettä
0,5 dl sitruunan mehua
3 dl vettä

Paahda pannulla korianterin siemeniä, fenkolia, jeeraa, chilihiutaleita ja neilikoita. Kun pannulta lähtee hyvä tuoksu, kippaa mausteet mortteliin ja jauha tasaiseksi mausteseokseksi. Laita pannulle 2 rkl punaviinietikkaa ja anna vähentyä puoleen. Sillä välin lisää mausteseokseen sinappijauhe, savupaprika, timjami ja pizzamauste, sekoita hyvin. Lisää pannulle sitruunamehu, fariinisokeri, tomaattipyre, vesi ja kanaliemikuutio. Anna kiehahtaa kunnolla ja lisää mausteseos. Anna kastikkeen porista pannulla, kunnes noin puolet siitä on haihtunut.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita kanapihvit uunivuokaan ja kaada jäähtynyt cajunkastike päälle. Paista uunin keskitasolla pihvien paksuudesta riippuen 15-25 minuuttia. Tarjoile riisin kera!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vuoroin vieraissa. Täälläkin tajutaan hyvän päälle ;) tää on cajun on niin parasta.
...ja kesällä tulee oleen kovassa käytössä grillatessa.

Melkeinpä identtinen oman cajun kastikkeen kanssa.

http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/01/cajun-maustetut-kana-artisokkavartaat.html

Emilia kirjoitti...

Kun ruuassa on paljon mausteita, se ei voi olla pahaa! :) Ja tämä soossi sopii kyllä vaikka minkä grilliherkun kanssa..

Ja näyttääpäs tosiaan hyvin samanlaiselta ohjeelta! Harmi kun en muista, mistä netin syövereistä tämän version löysin. Pitääpi ensikerralla siis kokeilla tämä alkuperäinenkin resepti. ;)

Katja kirjoitti...

Kana cajunkastikkeella on ihan älyttömän hyvää!:) Kumarran varmaan koko loppuikäni Chef Jonesin suuntaan, kun häneltä ohjeen aikoinaan löysin. Pitänee tehdä taas lähipäivinä.:)

Emilia kirjoitti...

Tätä on nyt tullut tässä lyhyen ajan sisällä tehtyä jo useampaankin otteeseen ja eri lihojen kanssa. Porsaan fileepihvien kanssa tämä oli myös erinomaista, suosittelen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...