1. helmikuuta 2014

Tajuttoman herkullinen lihaleipä

Tässä eräs ilta teki mieli jotain todella lihaisaa iltapalaa. Jamie Oliver oli samana päivänä telkkarissa loihtinut tätä herkkua, joten päätimme miehen kanssa apinoida reseptiä. Tuli muuten ihan törkeän hyvää!

















Tajuttoman herkullinen lihaleipä
1 ciabatta tai muu iso leipä
300 g takuumureaa naudan paistia
1 tuubi Felixin piparjuuritahnaa
3 grillattua säilykepaprikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
friseesalaattia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja laita leipä sinne lämpenemään. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja paista pannulla haluamaasi kypsyyteen. Itse tykkäämme enemmänkin raa'asta lihasta, joten me lähinnä paistoimme pinnat lihasta umpeen. Anna lihan levätä paistamisen jälkeen, jotta se ei sitkisty. Tällä välin ota leipä uunista ja halkaise se puoliksi. Valuta molempiin puoliin oliiviöljyä ja voitele piparjuuritahnalla. Ota leikkuulauta esiin ja pilko paprikat ja persilja hienoksi ja sekoita hyvin keskenään, kaada joukkoon hieman oliiviöljyä. Pyörittele lihakimpaletta tässä paprikapersiljasekoituksessa. Viipaloi liha mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita leivän päälle salaattia, sen jälkeen lihaviipaleet, loput paprikapersiljasekoituksesta ja sen jälkeen kansi kiinni. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...