23. tammikuuta 2014

Riisipuuroleipä

Tiedän, joulu meni jo. Olenkin vähän myöhässä tämän reseptin kanssa. Mutta toisaalta, voihan sitä riisipuuroa keitellä muulloinkin kuin jouluna? Lisäksi tämä resepti pitää ehdottomasti saada talteen seuraavaa joulua ajatellen. Lisäksi monet sukulaiset olivat tästä reseptistä kiinnostuineita. Kolme tällaista leipää taisin joulun alla leipaista, riisipuuroa kun tuppasi jäämään joka keittämiskerralta yli ja lisäksi tämän tekeminen oli niin mielettömän helppoa. Mieskin ihmetteli, että eikö sen leivän tekeminen tämän vaikeampaa ole. No ei. Kokeilkaa ja ihastukaa.

Riisipuuroleipä
3 dl riisipuuroa
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
hyppysellinen suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja (tai pelkästään vehnäjauhoja)
25 g margariinia

Lämmitä vesi reilun kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, riisipuuro, suola ja hunaja. Sulata margariini ja kaada joukkoon, lisää jauhot. Sekoita taikinaksi. Tätä leipää ei pahemmin tarvitse vaivata, itse taisin nuolijalla sekoitella koko taikinan. Jätä tunniksi kohoamaan liinan alle.

Öljyä kannellinen valurautapata ja laita se uuniin, uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmin, ota pata uunista ja kumoa taikina pataan. Ripottele taikinan päälle vehnäjauhoja, laita kansi padan päälle ja leipä uuniin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen poista kansi ja jatka leivän kypsentämistä vielä noin puolisen tuntia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea ja kypsä.

Säilytä leipää liinan alla tai paperipussissa, jotta se ei kuivuisi. Meillä se ei tosin kauaa säilynyt, sen verran hyvää tämä oli..

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...