9. joulukuuta 2010

Pippuripihvit punaviinikastikkeella ja lohkoperunat

Pippuripihvit
150-200g naudan sisäfilettä per syöjä
mustapippuria
rosepippuria
viherpippuria
grillausmaustetta

Punaviinikastike
1 pss Knorr Sauce Red Wine
2,5 dl vettä
1 rkl oivariinia
rosmariinia

Lohkoperunat
n. 4 perunaa per syöjä
oliiviöljyä
paprikamaustetta
grillausmaustetta
pizzamaustetta
1 rkl Heinz Hot Chili Saucea
viher-, rose- ja mustapippuria
timjamia
rosmariinia

Ota lihat huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Mausta lihat. Itse käytin kokonaisia pippureita, jotka murskasin rouheeksi morttelissa. Aloita perunoiden valmistus. Pese perunat juuriharjalla ja pilko lohkoiksi. Laita perunat paistinpannulle, kaada sekaan oliiviöljyä ja lisää mausteet. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita niin, että öljyä ja mausteita on kaikissa perunoissa. Paista perunoita noin 15 minuuttia, jonka jälkeen laita ne pellillä uuniin keskitasolle n. 20-30 minuutiksi riippuen lohkojen koosta.

Aloita punaviinikastikkeen valmistus 10 minuuttia ennen perunoiden valmistumista. Sekoita pussin sisältö jääkylmään veteen ja ala kuumentaa sitä liedellä. Muista sekoittaa koko ajan, kastike palaa helposti pohjaan. Kun kastike parin minuutin päästä kiehuu, pienennä liekkiä, lisää rasva ja rosmariini ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia.

Nyt voit aloittaa pihvien paistamisen. Me syömme pihvimme molemmat mediumina, lähempänä raakaa oikeastaan. Itse paistoin pihvejä 2 minuuttia molemmilta puolilta, jonka jälkeen pienensin liekkiä ja annoin vetäytyä vielä parisen minuuttia, jotta lihasnesteet ei heti ensileikkauksella valahda lautaselle ja että perunat saatiin uunista. Paistoaika riippuu aina pihvin paksuudesta ja koosta. Paistoin pihvit samalla pannulla kuin perunat, lisäsin pannulle vain hieman oivariinia. Pihvit kannattaa laittaa pannulle vasta, kun se on tulikuuma.

Meillä oli lisukkeena myös salaatti, joka maustettiin punaviinietikalla, mustapippurilla sekä pizzamausteella.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...