15. joulukuuta 2010

Moniviljasämpylät

5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
n. 2 dl vehnäjauhoja
n. 3 dl monivilja sämpyläjauhoa
n. 1 dl neljän viljan puurohiutaleita
50 g oivariinia
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä

Lämmitä maito vähän yli kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Sekoita joukkoon 1 dl vehnäjauhoja ja lisää kuivahiiva. Laita jauhoja taikinan joukkoon pikkuhiljaa ja vaivaa kunnolla, kunnes se irtoaa käsistä. Tämän jälkeen sekoita kädenlämpöinen oivariini taikinaan ja lisää hieman jauhoja, kunnes taikina näyttä hyvältä. Itse annoin taikinan kohota liinan alla tunnin verran, jonka jälkeen pyörittelin siitä sämpylöitä. Murskasin morttelissa auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, joita ripottelin sämpylöiden päälle. Kostutin sämpylöiden pinnan vedellä ennen uuniin laittamista, näin sämpylöihin tulee mukavan rapea kuori. Paistoin sämpylöitä 225 asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...