21. tammikuuta 2014

Aasialaisittain marinoidut jättikatkaravunpyrstöt

Hui hai! Lähes kaksi kuukautta tässä ehti vierähtää ilman uusia reseptipäivityksiä. Itselläni on pitänyt niin kovin kiirettä työ- ja koulujuttujen kanssa, ettei vaan aikaa ole mitenkään ollut. Uusia reseptejä on kyllä tullut kokeiltua ja ehkäpä niitä alankin tässä kiireiden hellittäessä nyt pikku hiljaa tänne laitella, jotta itsekin ehkä saattaisin myöhemmin muistaa niitä uudelleen valmistaa.

Tänään alkoi tehdä todella paljon mieli jättikatkarapuja jossakin muodossa. Reseptikin tuli heitettyä ihan hatusta, mutta aivan taivaallisen hyviä näistä tuli! Jopa mieheni, joka ei äyriäisistä pidä, sanoi näistä tykkäävänsä. Suosittelen kokeilemaan! Meillä lähikaupassa sattui olemaan myynnissä valmiiksi käsiteltyjä katkoja suolaliemessä, joita kymmenisen kappaletta lähti mukaan. Voit toki ostaa myös kuorellisia, muistathan vain poistaa suolen jokaisesta katkasta, sellaista ei ole kiva saada suuhun..






















Aasialaisittain marinoidut jättikatkaravunpyrstöt
10 kpl jättikatkaravunpyrstöä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijaa
2 tl kalakastiketta
2 rkl limen mehua
puolikas iso punainen chili
kolmasosa ruukkua korianteria
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 rkl ruokosokeria
2 valkosipulinkynttä
ripaus paprikajauhetta
ripaus cayannepippuria

Silppua chili ja valkosipulit, kuori ja raasta inkivääri. Silppua myös korianteri. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää käsitellyt jättikatkaravunpyrstöt, sekoittele hyvin ja kaada kaikki pieneen muovipussiin. Marinoi jääkaapissa pari tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mikäli ostamasi ravunpyrstöt eivät olleet esikeitettyjä, paista grillivastuksella 8 minuuttia. Muussa tapauksessa ihan pari minuuttia riittää, muuten tulee sitkeä lopputulos. Tarjoile sitruuna-aiolin kanssa ja nauti!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...