28. marraskuuta 2013

Tulinen lime-inkiväärilohi

Tässäpä jakoon ehkä yksi helpoimmista kalaresepteistä ikinä. Jos valmistat isomman fisun, lisää muita aineksia samassa suhteessa. Valmistusaika pysyy kuitenkin suht samana, mitä nyt joudut pilkkomaan muutaman limen enemmän. Tulisuutta voi myös säädellä käyttämällä voimakkaampaa chililajiketta, tai sitten jättämällä sen vaikka kokonaan pois.

















Tulinen lime-inkiväärilohi
500 g lohta
3 limettiä
1 iso punainen chili
golfpallon kokoinen inkivääri
valkopippuria
mustapippuria
suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi suolalla ja pippureilla. Raasta inkivääri ja pilko chili, ripottele lohen päälle. Viipaloi yksi limeistä, puolita toiset. Asettele limeviipaleet lohen päälle ja purista puolikkaista mehut vuokaan. Paista uunin keskitasolla puolisen tuntia ja tarjoile!

2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Nam, kuullostaa herkulliselta! :)

Emilia kirjoitti...

Kiitos! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...