Tässäpä jakoon ehkä yksi helpoimmista kalaresepteistä ikinä. Jos valmistat isomman fisun, lisää muita aineksia samassa suhteessa. Valmistusaika pysyy kuitenkin suht samana, mitä nyt joudut pilkkomaan muutaman limen enemmän. Tulisuutta voi myös säädellä käyttämällä voimakkaampaa chililajiketta, tai sitten jättämällä sen vaikka kokonaan pois.
Tulinen lime-inkiväärilohi
500 g lohta
3 limettiä
1 iso punainen chili
golfpallon kokoinen inkivääri
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi suolalla ja pippureilla. Raasta inkivääri ja pilko chili, ripottele lohen päälle. Viipaloi yksi limeistä, puolita toiset. Asettele limeviipaleet lohen päälle ja purista puolikkaista mehut vuokaan. Paista uunin keskitasolla puolisen tuntia ja tarjoile!
2 kommenttia:
Nam, kuullostaa herkulliselta! :)
Kiitos! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. :)
Lähetä kommentti