Syksyisin (eikös marraskuun loppu ole vielä syksyä?) meillä syödään aina mahdollisuuksien mukaan riistaa. Tällä kertaa pataan päätyi hirveä, joka oli muuten aivan mielettömän mureaa! Siis enpä ole varmaan näin mureaa naudan sisäfilettäkään onnistunut koskaan saamaan mistään. Paloitellessani lihaa upposi lihaveitsi siihen kuin sulaan voihin. Tähän ruokaan kannattaa valita punaviiniksi melko täyteläinen ja tanniininen viini, jossa on herukkainen aromi. Se tuo mukavasti riistan makuja esiin.
Hirvipata
600 g hirven paistia
150 g pekonia
3 porkkanaa
5 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl punaviiniä (Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reservaa päätyi meidän pataan)
2 rkl riistafondia
8 katajanmarjaa
1 rkl kuivattua timjamia
3 pientä tuoretta rosmariininoksaa
1 rkl tomaattipyrettä
vettä
Kuori ja pilko porkkanat. Kuori myös salottisipulit, mutta jätä ne kokonaisiksi tai puolita isoimmat. Muuten niistä ei jää oikein mitään jäljelle pitkän kypsymisajan takia. Kuori ja silppua myös valkosipuli. Paloittele liha ja pekoni ja ruskista padassa. Lisää pilkotut kasvikset ja muut ainekset. Laita vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Uuniin asteita 170 ja paistoaika noin 2 tuntia. Tarjoile perunabataattimuussin ja ylijääneen viinin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti