13. maaliskuuta 2013

Mörön mustikkamuffinssit

Mies leipaisi muffinssit ja itse autoin hieman mustikkamoussen tekemisessä - näistä tuli ehkä parhaimpia muffinsseja, joita olen koskaan syönyt! Työläs herkku tämä on, mutta on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen! Ja koska mies teki suurimman työn, hän halusi myös saada kunnian nimetä tämän herkun.. :D 















Mustikkamousse
1 prk Mascarponea
2 dl kuohukermaa
100 g mustikkasurvosta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone-juusto, mustikkasurvos ja sokerit. Kääntele seos kermavaahdon joukkoon. Liuota liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena norona mustikkamousseen. Sekoita varoen (jotta kermavaahdon kuohkeus säilyy) ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Mustikkasuklaamuffinssit
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g bulgarianjogurttia
100 g oivariinia
100 g survottuja mustikoita
100 g Fazerin Red Berries -suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri pienessä kulhossa. Sulata oivariini ja vatkaa bulgarianjogurtti joukkoon. Vatkaa myös munat joukkoon ja lisää mustikkasurvos. Siivilöi ja kääntele jauhot mukaan. Lisää vielä lopuksi suklaapalat. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Meillä tämä taikina riitti kuuteen muffinssiin.


Koristeluun
100 g pensasmustikoita

Irrota muffinsseista vuoka. Laita mustikkamousse pursotinpussiin ja pursota se muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Koristele pensasmustikoilla. Mustikkamoussea jäi meillä hieman yli ja se kelpasi kyllä mainiosti aivan sellaisenaankin!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...