14. maaliskuuta 2013

Kiinalanen appelsiinikana

Tässäpä taas yksi herkullinen kanaresepti muiden joukkoon. Lueskelin monia reseptejä ja yhdistelin niistä omaan makuun sopivan ohjeen. Monissa ohjeissa kana pitäisi uppopaistaa, mutta itse en jaksanut nähdä vaivaa - hyvää tuli näinkin!
















Kiinalainen appelsiinikana
450 g hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
2 kananmunaa
1,5 dl maizenaa
3 rkl seesaminsiemeniä

3 appelsiinin mehu
2 luomuappelsiinin raastettu kuori
2 rkl raastettua inkivääriä
1 iso punainen chili
1 rkl raastettua raakaa sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl soijaa
0,5 rkl kalakastiketta
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria

1 iso sipuli
3 dl kanalientä
mustapippuria
ruohosipulia
1 rkl maizenaa + 2 rkl vettä

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Kaada kanat joukkoon ja varmista, että kananmunaa on kaikkialla. Voit valuttaa vaikka siivilällä ylimääräisen munan ja marinadin kanasiivuista. Pyörittele kanasuikaleet maizenassa.

Raasta appelsiinien kuori ja purista mehu. Sekoita pienessä kulhossa kuoriraaste, mehu, inkivääri- ja sipuliraaste, valkosipulisilppu, chili, soija, kalakastike ja valkoviinietikka. Anna tekeytyä jääkaapissa sillä aikaa kun paistat kanat.

Laita pannulle paljon oliiviöljyä ja odota, että se on kuumentunut. Paista kanoista nopeasti pinta umpeen ja paista puolikypsiksi. Lisää joukkoon seesaminsiemenet ja paahda minuutti. Siirrä kanat sivuun lautaselle.

Kuullota sipulia pannulla. Lisää mausteseos jääkaapista, kanaliemi, kanat ja mausta mustapippurilla. Tee maizenasta ja vedestä tahna ja lisää se pannulle. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lieden lämpöä. Anna porista hiljalleen kunnes neste on redusoitunut kastikkeeksi ja kana on kypsää. Tarjoile riisin ja appelsiinilohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...