10. maaliskuuta 2013

Tulinen kanakeitto

Tässäpä mainio flunssanlievittäjä - tulinen kanakeitto. Chili avaa tukkoisen nenän, sitruunasta ja persiljasta saa paljon C-vitamiinia ja kuuma liemi auttaa kipeään kurkkuun. Ja tämä maistuu, vaikkei kipeänä olisikaan.
















Tulinen kanakeitto
2 litraa vettä
450 g hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
500 g perunaa
3 isoa porkkanaa
pala lanttua
1 sitruuna
iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
iso punainen chili
ruukku persiljaa
3 kanaliemikuutiota
Chili Explosion -mausteseosta
mustapippuria
cayannepippuria
paprikamaustetta
valkosipulijauhetta

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, lanttu, sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota kattilan pohjalla oliiviöljyssä sipulia, valkosipulia ja chiliä. Paista kanasuikaleista pinta umpeen ja lisää mausteet. Purista joukkoon sitruunan mehu. Vinkki; purista leikkauspinta ylöspäin kämmentä vasten, näin mahdolliset siemenet jäävät sitruunaan. Lisää vesi, perunat, porkkanat, lanttu sekä kanaliemikuutiot. Anna porista kannen alla puolisen tuntia, riippuen minkä kokoisiksi pilkoit kasvikset. Pari minuuttia ennen valmistumista lisää vielä silputtu persilja antamaan makua keittoon.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...