14. lokakuuta 2015

Pestolohi

Uunilohi on helppo arjen pelastaja. Se valmistuu nopeasti, on herkullista ja siitä saa hyviä rasvahappoja. Joskus tuntuu, että sitä aina käyttää samoja reseptejä. Nyt päätin testata jotain uutta, nimittäin pestolohta. Tuli herkullista!


Pestolohi

700 g lohta
1 prk Barilla -pestoa
50 g parmesanjuustoraastetta
suolaa
pippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja asettele uunivuokaan. Poista ruodot, jos niitä on. Jos lohi on kovin paksu, ripottele pinnalle hieman suolaa. Mausta pippurilla. Levitä pesto kalan päälle. Raasta juusto (tai käytä valmista raastetta) ja ripottele kalan päälle. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia riippuen siitä, kuinka paksu lohifile on. Itse paistelin sen 20 minuuttia ja paksuimmasta kohdasta lohi oli ehkä 2 cm paksu. Tuli juuri oikea kypsyysaste! Lohi on kypsää, kun liha irtoaa helposti nahasta.

Kylkeen tein perunabataattimuussia. Eli keitin pari bataattia ja perunaa kypsäksi, muussasin, lisäsin voita noin 50 g ja maitoa, että muussista tuli sopivaa koostumukseltaan. Tämän lohen kylkeen olisi käynyt hyvin myös riisi!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...