6. marraskuuta 2013

Frikadellit tomaattikastikkeessa

Klassikkoruoka! Näitä syödään mm. Kaunotar ja Kulkuri -elokuvassa. Frikadelli tarkoittaa keitettyä lihapullaa ja keittäminen tekeekin tästä ruuasta erityisen. Tässä ohjeessa frikadellit keitetään suoraan tomaattikastikkeessa. Siitä vaan kokeilemaan! Itse lisäsin näihin vielä kuorittuja hampunsiemeniä. Hampunsiemenet ovat todella terveellisiä - ne onkin luokiteltu nykyään superfoodiksi. Hampunsiemenissä on todella paljon proteiinia, sekä omega 3-, 6-, ja 9-rasvahappoja. Lisäksi ne sisältävät E-vitamiinia 3 kertaa enemmän, kuin pellavansiemenet. Jos et siis vielä ole näitä kokeillut, suosittelen!
















Frikadellit tomaattikastikkeessa
400 g naudan jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 dl vettä
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä (ei pakollinen)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
pizzamaustetta
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
cayannepippuria
timjamia

500 g yrttimaustettua paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
soijaa
suolaa
ketsuppia
tomaattipyrettä
paprikajauhetta
pizzamaustetta
mustapippuria
timjamia
valkosipulijauhetta
chilihiutaleita

Aloita lihapullien tekemisestä. Laita sipulikeittopussin sisältö ja korppujauhot veteen turpoamaan kulhoon. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon. Riko joukkoon muna, lisää jauheliha, hampunsiemenet ja mausteet. Sekoita todella hyvin, jotta mausteet leviävät taikinaan tasaisesti. Pyörittele taikinasta pieniä pullia. Jos teet kovin isoja, ne todennäköisesti hajoavat keitettäessä ja saattavat kypsyä epätasaisesti. Kun pullat ovat valmiina, aloita kastikkeen tekeminen.

Laita pannulle hieman oliiviöljyä, lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta kastike oman maun mukaan. Tosi hankala heittää mitään maustemääriä, sillä itse kokkailen aina niin mututuntumalla. Tärkeää on maistaa kastiketta aina välillä, jotta tietää, mihin suuntaan maku on kehittymässä ja mitä kastikkeesta vielä puuttuu. Mausteita saa myös heittää aika roimalla kädellä. Kun kastike on mielestäsi sopivan mausteista, lisää lihapullat varovasti kastikkeen joukkoon. Tässä kohtaa kastiketta on todella vaikea alkaa enää lisämaustamaan, sillä sekoittaminen on lihapullien takia todella haastavaa. Yritä varovasti liikutella pullia kastikkeessa, jotta ne kypsyisivät tasaisesti kaikkialla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Pienet pullat keittyvät yllättävän nopeasti kypsäksi. Keitä kaveriksi spagettia ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...