7. huhtikuuta 2011

Itämainen kanakeitto

Pahoittelen, etten ole viimeaikaisilta koulukiireiltäni pahemmin ehtinyt tätä blogia päivitellä. Näin harmaana sadepäivänä teki mieli jotain lämmintä ja täyttävää ruokaa. Meillä oli broilerin rintafileitä valmiina jääkaapissa, joten ajattelin, että tekisin niistä jotain. Ja siitähän se ajatus sitten lähti..

 















Itämainen kanakeitto
600g hunajamarinoituja broilerin rintafileitä
1 tomaatti
1 punainen paprika
150g sokeriherneen palkoja
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 3x3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tlk (4dl) kookosmaitoa
2 tl punaista currytahnaa
curryjauhetta
kurkumaa
5 rkl sitruunamehua
4 dl vettä
Chili Explosion -maustetta
2 tl kalakastiketta
200 g nuudeleita

Pilkoin ensin kanan rintafileet suikaleiksi. Heitin ne padan pohjalle, jonne olin pilkkonut sipulin ja valkosipulin. Paistoin kanat puolikypsäksi ja lisäsin kookosmaidon, veden sekä currytahnan. Pilkoin muut kasvikset sopivan kokoisiksi ja lisäsin ne joukkoon. Tämän jälkeen pistin kaikki mausteet joukkoon, jonka jälkeen siirsin padan uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Otin padan ulos uunista ja murustin nuudelit joukkoon. Tämän jälkeen pata sai vetäytyä sammutetussa uunissa vielä 10 minuuttia.

Tuli muuten hyvää! Muistathan tarkistaa, kestääkö patasi liedellä paistamista. Kaikki eivät kestä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...