12. maaliskuuta 2011

Rosmariinivalkosipulileivät

Tänään teki hirveästi mieli valmistaa jotain lisukkeeksi makaronilaatikolle. Katsoin taas jälleen jotain kokkiohjelmaa TV:stä, kun siellä tehtiin rosmariinivalkosipulileipiä. Niitä oli aivan pakko kokeilla. Nämä leivät sopivat hyvin joko alkupaloiksi tai sitten vaikka keiton oheen. Nauttikaa!

Rosmariinivalkosipuliöljy
2 dl oliiviöljyä
3 tuoretta rosmariinin oksaa
3 valkosipulin kynttä
1 rkl Chili Explosion -maustetta

Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna sitä ihan pienellä lämmöllä. Rosmariinin oksista ja valkosipulin kynsistä olisi tarkoitus valmistaa tahnaa. Sen voi tehdä joko veitsellä (kuluu aikaa), morttelissa tai sitten yksinkertaisesti tehosekoittimessa, kuten itse tein. Heitin myös mausteet joukkoon ja tämän jälkeen koko tahna lisättiin öljyyn. Keittelin ja annoin makujen irrota öljyyn noin 5 minuuttia, jonka jälkeen kaadoin koko kattilan sisällön kahvikuppiin. Pistin foliota päälle ja annoin sen maustua vielä noin parisen tuntia ennen käyttöä.

Rosmariinivalkosipulileivät
12 viipaletta Vaasan Rouhe viipaleita (tai muuta saman mallista leipää)
aikaisemmin valmistettu öljy

Paahda leipiä noin kolme kappaletta kerrallaan pannulla. Käännä leipä kun toinen puoli on hieman paahtunut, ja levitä sen päälle öljyä. Muista sekoittaa ettei valkosipuli ja rosmariini jää kupin pohjalle. Käännä leipä ympäri ja toista sama käsittely toiselle puolelle. Käännä vielä kerran ja kun leivät ovat kullanruskeita, ne ovat valmiita. Yhden leivän paistamiseen meni aikaa ehkä noin pari minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...