11. maaliskuuta 2011

Chocolate Chip Cookies

Vaikka en tehnytkään täysin amerikkalaista versiota näistä kekseistä, nimesin ne silti Chocolate Chip Cookieseiksi. Tutkin erilaisia reseptejä ja totesin, ettei meillä ole kaapissa edes ohjeeseen tarvittavia jauhoja (self-raising flour). Turhauduin ajatuksesta etten saisikaan näitä herkullisia keksejä, joten päätin soveltaa reseptin täysin omasta päästäni. Muistutuksen sanana se, että keksit leviävät uunissa ihan kiitettävästi - tämän unohdin itse ottaa huomioon.. Ei se mitään, onneksi veitsellä saa eroteltua ne suoraan paiston jälkeen ilman että tulee muruja.

Chocolate Chip Cookies
200 g oivariinia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
100 g Fazerin sinistä rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sulatettu rasva, sokeri ja munat kuohkeaksi. Tämän jälkeen heitä vispilä pesuun ja ota iso lusikka tai kauha tilalle. Vatkaaminen tuhoaa taikinan rakenteen täysin, loput aineet on paras käännellä joukkoon. Eli siis lisää vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sellaista, että se irtoaa sekoitusvälineestä. Lisää suklaarouhe ihan lopuksi ja sekoita vielä kerran.

Annostele taikinaa pellille ruokalusikalla (!) tarpeeksi kauas toisistaan. Voit vähän painaa taikinaklönttejä litteämmiksi. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

PS. Salainen raaka-aine oli tällä kertaa rakkaus, nimittäin tein näitä yllätykseksi miehelle kun toinen tuli rankan työpäivän jälkeen kotiin. Oli iloinen yllätys kuulema!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...