1. maaliskuuta 2011

Mokkapalat

Pitkästä aikaa oli pakko tehdä tätä suurta herkkua. Viimeksi muistan leiponeeni mokkapaloja ollessani alle 13-vuotias. Reseptiä sai hetken kaivaa arkistojen syövereistä, mutta löysin sen! Tässä sama ohje kaikille jakoon, nopea ja erittäin helppo tehdä. Strösselit vain puuttuivat luomuksen päältä.

 















Pohja
200 g oivariinia
1,5 dl sokeria
5 dl jauhoja
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
5 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrute
300 g (eli 1 pkt) tomusokeria
5 rkl kahvia
5 rkl oivariinia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata rasva ja vaahdota se sokerin kanssa. Lisää munat ja kermaviili ja vatkaa huolella. Voit joko yhdistää kuivat aineet keskenään tai sitten lisätä aineita yksitellen. Itse laitan aina ensin leivinjauheen, vanilliinisokerin ja kaakaojauheen, sekoitan ne kunnolla joukkoon ja sitten laitan jauhoja sen verran, että taikinasta tulee tarpeeksi kiinteätä. Tämän jälkeen kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 15-20 minuuttia.

Kun pohja on uunissa, on sillä välin hyvin aikaa valmistella kuorrute. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi. Tämän jälkeen lisää vanilliinisokeri ja kaakaojauhe. Laita tomusokeria niin paljon, että kuorrutteesta tulee niin paksua, että sitä voi periaatteessa muotoilla. Kun levität kuorrutteen kuuman pohjan päälle, se levittyy siihen käytännössä itsekseen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...