4. huhtikuuta 2013

Sitruunainen suklaahippukakku

















Ei ehkä maailman kaunein tapaus tämä kyseinen kakku - mutta ajatushan se on tärkein. Mies taas innostui leipomaan, ja ai että kun oli herkullista. :)















Sitruunainen suklaahippukakku

Pohja
100 g suklaata
100 g oivariinia
2 dl crème fraîchea
3 kpl kananmunia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata oivariini ja vatkaa joukkoon crème fraîche ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoja vähän kerrallaan taikinaan, kääntele taikina sekaisin, älä vatkaa. Pilko suklaa sopivan kokoisiksi hipuiksi ja kääntele taikinan joukkoon. Kumoa taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Sitruunakuorrute
2 dl kuohukermaa
1 prk Mascarponea
4 rkl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä noin 5min kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponeen tomusokeri ja sokeri, yhdistä kermavaahdon kanssa. Lämmitä sitruunan mehu kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet. Jäähdytä nestettä hieman ja kaada ohuena norona muihin aineksiin, sekoita hyvin. Anna hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia ennen kuin edes yrität pursottaa kakkua. Ja muista antaa kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin pursotat, kuorrute lähtee muuten aika liukkaasti karkuun kakun päältä. ;)

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Loppujen lopuksi maku on aina kaikkein tärkein, ei ulkomuoto.:) Hyvät ainekset kakussa, joten varmasti oli herkkua.:)

Emilia kirjoitti...

Heh, näinpä! Ja kyllä - kakku oli oikein mehevä ja suussa sulava.. Ja tuo sitruunakuorrute myös kevensi sitä mukavasti. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...