14. huhtikuuta 2013

Mansikka-murupaistos

Jos teilläkin on jäänyt vielä edellisen kesän mansikoita pakastimeen, nyt on oiva hetki hankkiutua niistä eroon! Kiitos Maistuis varmaan sullekin! -blogille ideasta, meillä ei vaan oikein mantelista niin välitetä, joten ohje muokkautuikin sitten lopulta täysin erilaiseksi kuin alkuperäinen.. Jos haluat ihan perinteisen makuista, jätä ohjeesta inkivääri ja kardemumma pois.
















Mansikka-murupaistos
400 g mansikoita
0,5 dl sokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl perunajauhoja
Pinnalle
1 dl neljän viljan hiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
100 g oivariinia sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata pakastemansikat ja valuta ylimääräinen neste pois. Raasta inkivääri. Sekoita mansikoiden joukkoon sokeri, inkivääri ja perunajauhot. Asettele mansikat paistovuuan pohjalle. Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa, lisää sulatettu oivariini ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Kaada mansikoiden päälle ja tasoita pinta, jonka jälkeen paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ihanan oloinen paistos tämäkin. Kaurapaistoksia useimmiten tuleekin tehtyä, onhan kaura paljon edullisempaakin kuin mantelit. Ja kuitenkin tosi hyvää tulee.:) Kaura-omenapaistoskin on ihan parasta. En usko, että se edes toimisi yhtä hyvin mantelisena versiona.;)

Vastasin jo blogiinikin, mutta laitetaan vielä tännekin, että rosetteja tulee sillä taikinamäärällä 20 - 30 muotista vähän riippuen.

Emilia kirjoitti...

Juu ja nuo inkivääri ja kardemumma antoivat kivan säväyksen paistokseen, vähän jotain erilaista välillä. :)

Ja kiitos vastauksesta, nyt siis vaan rosettirautaa metsästämään! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...