23. tammikuuta 2013

Kahvi- ja suklaavaahto

Sain mieheltäni joululahjaksi Ramsay's Best Restaurant - Gordon Ramsayn parhaat -kirjan. Ja satuinpa bongaamaan sieltä todella helpon, nopeatekoisen ja monikäyttöisen jälkiruuan! Tätä voi syödä ihan sellaisenaan tai laittaa vaikka täytekakkuun täytteeksi. Itse tuunasin myös kaupasta ostetut laskiaispullat uusiksi. Alkuperäisessä ohjeessa suhteet oli hieman erilaiset, itse kun en viitsinyt jättää pientä mascarponejämää purkin pohjalle.






















Kahvi- ja suklaavaahto
100 g hyvää tummaa suklaata (käytin Fazerin 45 %:sta tummaa suklaata) ja lisää viimeistelyyn
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
4 rkl vahvaa espressokahvia jäähtyneenä
2 dl kuohukermaa

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita vispilällä mascarpone ja tomusokeri sileäksi massaksi ja vatkaa joukkoon espresso ja sulanut suklaa. Sekoita toisessa kulhossa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele mokkaseos joukkoon, niin että ainekset sekoittuvat hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua, mielellään yön yli.

Asettele kahvisuklaavaahtoa tarjoiluastioihin ja raasta suklaasta lastuja koristeeksi.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...