26. tammikuuta 2013

Omenamurupaistos inkivääriappelsiini-jogurttikastikkeella

Tykkään yllättää miehen aina välillä leipomalla jotain hyvää sillä aikaa kun hän on töissä. Meillä oli pari isoa omenaa uhkaavasti ylikypsymässä, joten niistä oli jotain tehtävä. Yhtäkkiä mieleeni juolahtikin tämä tuttu ja turvallinen omenamurupaistos. Valitettavasti meiltä ei vaniljakastiketta tai jäätelöä löytynyt, niin piti sitten soveltaa. Kastikkeen ohje syntyi kokeilemalla ja hyvää tulikin!






















Omenamurupaistos
2 isoa omenaa (Honey Crunch)
2 tl kanelia
3 rkl sokeria
1 dl vettä
Pinnalle:
100 g voita tai margariinia
1 dl neljän viljan puurohiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Asettele uunin kestävään vuokaan ja lisää kaneli ja sokeri. Sekoita ja valuta pohjalle vettä. Laita kylmä voi kulhoon ja lisää jauhot, hiutaleet ja sokeri. Nypi ainekset sekaisin muruksi. Lisää muruseos omenakuutioiden päälle. Paista uunin keskitasolla 40-45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Inkivääriappelsiini-jogurttikastike
200 g bulgarianjogurttia
½ appelsiinin puristettu mehu
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl tomusokeria

Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun omenamurupaistos on uunissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...