11. tammikuuta 2013

Jauhelihapiirakka

Erilaiset piirakat ovat aivan loistavia sellaisina hetkinä, kun kaapista löytyy paljon kaikkea sekalaista, eikä kauppaan jaksaisi lähteä. Pohja syntyy helposti ja nopeasti, lisäksi sen voi maustaa haluamallaan tavalla.


Jauhelihapiirakka
100 g oivariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
2 tl paprikamaustetta
1 tl valkosipulijauhetta

400 g naudan paistijauhelihaa
3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 pss Santa Maria Explosion taco spice mix extra hot habanero
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia
1 dl vettä

1 tlk ananaspaloja

1 kananmuna
0,5 dl maitoa
150 g Emmental -juustoraastetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl Pasta Basilico -mausteseosta
1 tl paprikajauhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata oivariini, lisää jauhot, vesi ja mausteet. Sekoita taikina ja painele se piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Pilko salottisipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannulla hetki, jonka jälkeen ruskista jauheliha. Lisää maustepussi, tomaattipyre, ketsuppi ja vesi. Sekoita ja anna porista 5 minuuttia, jotta vesi haihtuu pois.

Lisää jauheliha ja ananakset piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa muna, maito, puolet juustoraasteesta sekä mausteet. Kaada jauhelihan ja ananasten päälle, voit hieman sekoittaa jotta juustoa menee joka väliin. Lisää päälle vielä loput juustoraasteesta ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...