24. tammikuuta 2013

Aasialaiset kanapyörykät

Kanapyöryköitä olen syönyt viimeksi varmaan peruskoulussa ja nekin taisivat olla jotain einestavaraa. Päätinpä vihdoin tehdä näitä itse ja oikeastaan yllätyin siitä, miten helppoa se olikaan. Nämähän voi maustaa miten haluaa, itse lähdin hakemaan makumaailmaa aasialaisesta keittiöstä. Nämä käyvät kesällä myös hyvin piknikille evääksi!























Aasialaiset kanapyörykät
400 g kanan jauhelihaa
1 dl bulgarianjogurttia
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
n. 2 cm tuoretta inkivääriä raasteena
1 ruukku korianteria
1 tl paprikajauhetta
2 tl curryjauhetta
1 rkl Spice up! makeaa chilikastiketta
0,5 rkl soijaa
0,5 tl kalakastiketta
mustapippuria
suolaa
seesamöljyä kuullottamiseen

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääriraaste seesamöljyssä. Sekoita kulhossa jogurtti ja korppujauhot. Lisää tavarat paistinpannulta ja silppua korianteri sekaan. Riko joukkoon muna ja sekoita kunnolla. Lisää kanan jauheliha ja loput mausteet, sekoita ja ala taiteilla pullia. Itse sain sekoitettua lihapullataikinan lusikalla ja pullien tekemiseenkin käytin kahta ruokalusikkaa, eipä tarvinnut sotkea käsiä. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia kanapyöryköiden koosta riippuen. Tarjoile riisin ja fetakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...