Mustikkapiirakka on ehdottomasti yksi lempparileivonnaisista! Se on nopea tehdä ja todella hyvää, kun sen tekee oikein. Tällä kertaa pakkasessa oli myös paljon mustaherukoita, joista tuli kivaa kirpeyttä tähän piirakkaan. Täyte kuitenkin pehmensi herukoiden kirpeyttä mukavasti. Tänään me leivottiin yhdessä tuon 2-vuotiaan pirpanan kanssa. Sähkövatkaimen huristessa poika kiljui innoissaan: "Kova ääni!! Kova ääni!!" ja taputti iloisesti käsillään. Sitten hän sai sekoittaa perunajauhot jäisien mustikoiden ja herukoiden joukkoon. Pitää jo pienestä pitäen opettaa toinen leivonnan ja ruuanlaiton saloihin, niin ehkä hänestä tulee yhtä innostunut ruuanlaittaja, kuin vanhempansakin ovat. Tiesin, ettei mies tykkää rahkatäytteestä, joten vaihdoin rahkan kermaviiliin. No, kävipä ilmi, ettei herra oikein välitä siitäkään. Nyt siis minä ja 2v. poika (eli siis lähinnä minä) ollaan yritetty tuhota piirakkaa kaikin keinoin.. Pieni urakka, voin kertoa!
Mustikkapiirakka mustaherukoilla
Pohja:
150 g oivariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl marjoja (itse laitoin 3 dl mustikkaa ja 1 dl mustaherukkaa)
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja (jos käytät pakastemarjoja)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna, vehnäjauho ja leivinjauhe. Voitele piirakkavuoka ja levitä pohja. Älä unohda tehdä piirakkaan reunoja. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauhot ja kippaa pohjan päälle. Vatkaa muna, kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin ja kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa puolisen tuntia, tai kunnes reunus näyttää mukavan ruskealta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti