29. tammikuuta 2013

Chorizo Frittata

Tämä italialainen munapohjainen ruokalaji sopii mainiosti aamupalaksi tai brunssiksi, taikka sitten täyttävämmäksi iltapalaksi. Ja miten loistava ruoka tämä onkaan - siihen käy täytteeksi oikeastaan lähes mikä vain, mitä kaapeista löytyy. Frittatan voi valmistaa kokonaan paistinpannulla, sen voi siirtää lopuksi uuniin, sen voi kääntää tai jättää kääntämättä. Itse valmistin omani uunissa ja hieman huijaamalla, nimittäin tajusinpa vasta tänään, etten omista yhtäkään uuninkestävää paistinpannua! Äkkiä ostoksille siis...













Chorizo Frittata
2 chorizomakkaraa
5 kananmunaa
1 tomaatti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen iso chili
2 dl parmesanjuustoa raasteena
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
mustapippuria
Chili Explosion -mausteseosta
Pasta Basilico -mausteseosta
pizzamaustetta
valkosipulijauhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (jos teet kuten minä, laita myös uunivuoka uuniin). Paista makkaroita pannulla kymmenisen minuuttia ja pilko sen jälkeen siivuiksi. Pilko tomaatti, sipuli, valkosipuli ja chili. Laita ainekset pannulle ja kuullota. Kun uuni on lämmin, ota vuoka uunista. Kaada paistinpannun sisältö vuokaan. Ripottele päälle raastettu parmesanjuusto ja basilikasilppu. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää loput mausteet. Sekoita kunnolla. Kaada munat uunivuokaan makkaroiden päälle ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Jos et tee kuten minä, kuullotettuasi sipulit sun muut, pistä juustot ja basilikat pannulle makkaroiden päälle, kumoa munat päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä hetki, jotta pohja hyytyy. Siirrä uuniin kypsymään vielä 10-15 minuutiksi tai kunnes muna on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...