12. tammikuuta 2011

Paella



















Paella
400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
4 valkosipulin kynttä
2 isoa tai 3 pientä sipulia
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 tomaatti
1 sitruunan mehu
3 dl riisiä
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl sahramia
paprikamaustetta
cayannepippuria
kurkumaa
mustapippuria
1 rkl soijaa

Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää kana ja paista se kypsäksi. Pilko paprikat ja tomaatti, pistä ne pannulle. Purista sitruunasta mehu, lisää vesi ja kanaliemikuutio. Heitä riisinjyvät paistoksen sekaan, lisää loput mausteet ja anna muhia kannen alla puolesta tunnista tuntiin. Mikäli pannu näyttää kovin täydeltä kanojen paistamisen jälkeen, ne voi ottaa erilliselle lautaselle siksi aikaa, kun kypsentää vihannekset ja laittaa riisin. Kun riisi on hieman turvonnut, kanat voi taas heittää takaisin. Moni syö paellansa myös äyriäisten kanssa ja söisin itsekin, mutta meillä mies on hieman ruokarajoitteinen merenelävien suhteen. Mikäli haluat, voit lisätä ruokaan vielä aivan loppuvaiheessa katkarapuja, simpukoita, mustekalaa.. Lista on loputon!

Tarkoitus oli vääntää kerralla useamman päivän ruuat, mutta kuinkas taas kävikään - meille jäi yksi onneton lautasellinen ruokaa jäljelle huomista varten.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...