10. tammikuuta 2011

Paneroidut ahvenfileet, yrttiset uuniperunat ja sitruuna-aioli

Paneroidut ahvenfileet
4 ahvenfilettä per syöjä (n. 200g)
1 sitruuna
korppujauhoja
vehnäjauhoja
2 kananmunaa
sitruunapippuria
grillausmaustetta

Hiero fileiden pintaan sitruunapippuria ja ripottele grillausmaustetta päälle. Laita fileet kulhoon, ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Itse annoin fileiden maata puolisen tuntia kulhossa, sillä välin kun tein perunat ja sitruuna-aiolin.

Kun fileet ovat maustuneet, pyöräytä ne ensin vehnäjauhossa, tämän jälkeen vatkatussa munassa ja vielä lopuksi korppujauhoissa. Paistoin fileitä noin 5 minuuttia, 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta.


Yrttiset uuniperunat
4 perunaa per syöjä
oliiviöljyä
grillausmaustetta
timjamia
persiljaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
basilikaa

Pese ja pilko perunat lohkoiksi. Lisää mausteet ja yrtit ja paista perunoita pannulla noin 10-15 minuuttia, ja tämän jälkeen uunissa 220 asteessa 15-25 minuuttia.

Sitruuna-aioli
1,5 dl majoneesia
puolikas sitruuna
1 valkosipulin kynsi
sitruunapippuria

Sekoita majoneesin joukkoon noin 3 rkl sitruunamehua. Pilko joukkoon valkosipulin kynsi ja lisää sitruunapippuri. Laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta aioli saa maustua rauhassa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...