23. helmikuuta 2013

Mustikkamuffinssit

Miehelle iski näin iltasella makeannälkä ja toivomuksena oli jotain leivonnaista nopeasti. Meillä on kaapissa aina ainekset valmiina muffinsseja varten ja valmistukseenkin kuluu aikaa vaivaiset 5 minuuttia. Tällä kertaa näistä tuli mustikallisia versioita. Onko ne muuten muffinsseja, muffinseja vai muffineita? Mitä nimitystä teillä käytetään tästä herkusta? :)
















Mustikkamuffinssit
4 dl vehnäjauhoja
200 g bulgarianjogurttia
100 g oivariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kosteat toisessa. Siivilöi jauhoseos kosteiden aineksien päälle ja kääntele jauhot varovasti joukkoon. Älä missään nimessä vatkaa ja sekoittamistakin on hyvä välttää, muuten saat kivikovia ja lättäniä muffinsseja. Lisää mustikat ja kääntele nekin varovasti joukkoon, näin koko taikina ei muutu mustikan väriseksi. Annostele muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Hammastikulla voi taas testata, koska muffinssit ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...