Jos suklaanhimo pääsee yllättämään, tämä resepti on oiva pelastus! Ohjeen mitat oli alunperin ilmoitettu cupseina, joten hieman muuntelin määriä pitäen mittasuhteet kuitenkin suunnilleen samana.
Suklaabrownies
100 g tummaa suklaata
2 rkl voita
2 kananmunaa
1,5 rkl vaniljasokeria
2,4 dl sokeria
200 g bulgarianjogurttia
1,2 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita tumma suklaa ja voi vesihauteeseen sulamaan. Vaahdota munat, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää bulgarianjogurtti munasokeriseokseen. Kääntele jauhot joukkoon ja lisää vielä sulatettu suklaa. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Browniesit ovat kypsiä, kun hammastikkuun ei jää tökättäessä taikinaa. Itse kaadoin taikinan pellille, mutta sitä ei riittänyt ihan koko alueelle. Ensi kerralla siis isompi taikina tai pienempi paistovuoka! Sitten kuorrutuksen kimppuun...
Espressokuorrutus
0,5 dl vahvaa espressoa
3 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
Sulata voi. Mittaa aineet kulhoon ja sekoita. Kaada seos browniesien päälle ennen leikkaamista ja levitä tasaisesti nuolijalla. Koristele nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti