22. lokakuuta 2013

Naudanlihaa ja nuudeleita

Heipä hei! Aikaa viimeisimmästä päivityksestä on taas luvattoman kauan, pahoitteluni siitä. Täällä päässä on ollut vaan ihan tuhottomasti kiireitä! Poika aloitti perhepäivähoidossa ja itse palasin koulun pariin suorittamaan vielä viimeisiä tradenomin opintoja. Ruokaa meillä kyllä edelleen valmistetaan ja paljon, mutta en ole ehtinyt reseptejä tänne kirjoittelemaan. Ajattelinkin nyt pitäytyä tässä kiireaiheessa ja tässä olisi resepti, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla! Aikaa meni 20 minuuttia koko sapuskan tekemiseen. Itse käytin edellispäivän ylijäänyttä naudan sisäpaistia. Jos sellaista ei jääkaapista löydy, suosittelen naudan ulkofilettä tai jotain muuta ei-niin-sitkeää naudan osaa, koska tässä sapuskassa lihaa ei kauaa kypsennetä.




















Naudanlihaa ja nuudeleita
500 g naudan kypsennettyä sisäpaistia/ raakaa ulkofilettä
1 punainen paprika
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 ruukku korianteria
1,5 dl sweet chili saucea
4 rkl soijaa
1 dl limen mehua
2 tl inkivääritahnaa
ripaus chilihiutaleita
150 g nuudelia

Laita nuudelien keitinvesi kiehumaan. Pilko kasvikset ja laita pannulle kuullottumaan. Suikaloi liha sopiviksi suupaloiksi, muista välttää lihassyiden mukaan leikkaamista, muuten tulee supersitkeä nautaa! Laita nuudelit keittymään. Lisää liha pannulle, ruskista (ellet käytä sitä valmiiksi paistettua paistia) ja lisää soija, limenmehu, sweet chili sauce, chilihiutaleet sekä inkivääritahna. Sekoita hyvin. Lisää nuudelit ja silputtu korianteri. Sekoita ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...