Omalla parvekkeella ensimmäinen chilipuska on alkanut tuottaa satoa. Tästä johtuen piti kokeilla jotain uutta, mihin sitä saa tungettua oikein urakalla. Isoja, punaisia ja kohtalaisen mietoja chilejä oli ainakin nämä ensimmäiset. Tämä ruoka sopii erityisesti chilin ja tulisen ruuan ystäville. Kiitos Jamie Oliverille taas reseptistä, joskin taas sitä tuli hieman muuteltua.. Tätä soossia tehdään uudestaankin, hyvä kilpailija mojokastikkeelle. :)
Piripirikanaa uunissa
4 kanan rintafilettä
2 isoa punaista chiliä
2 habanerochiliä
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikajauhetta
1 sitruunan mehu
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl Worcestershirekastiketta
kourallinen tuoretta basilikaa
1 punainen paprika
tuoretta timjamia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista kanojen pinta umpeen pannulla ja aseta kanat uunivuokaan. Kuori ja pilko punasipuli, kuori valkosipulit ja poista chileistä kannat. Laita punasipuli, valkosipulit, chilit, sitruunan mehu, savupaprikajauhe, valkoviinietikka, basilika ja Worcestershirekastike blenderiin ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Tämä onnistuu myös sauvasekoittimella, mutta kannattaa pieniä aineksia jo valmiiksi. Lisää loraus vettä, sillä kastike redusoituu uunissa. Pilko paprika paloiksi ja paista hetki pannulla. Paprika saa mukavasti kanan aromit itseensä. Kaada kastike kanojen päälle, lisää paprikat joukkoon, heitä muutama timjaminoksa päälle ja paista uunin keskitasolla fileiden paksuudesta riippuen 20-30 minuuttia. Herkullista!
1 kommentti:
Hyvin maukkaalta kuulostaa tämäkin kastike. Mitä enemmän mausteita ja potkua, sitä parempi.:)
Lähetä kommentti