21. kesäkuuta 2013

Kevätsipuli-voikastike

Hyvää Juhannusta kaikille! Juhannus on omasta mielestäni yksi parhaimmista juhlista. Juhannuksena pitää ehdottomasti grillata, katsella kokkoa, tehdä ehkä vähän juhannustaikoja ja sitten grillata vielä lisää. Meidän juhannusmenussa on tänään BBQ Pulled Porkia tervattuna, BBQ-muurikkakasviksia ja tsatsikia ja nämä herkut nautitaan sukulaisten kanssa landella. Sovimme, että jokainen tuo omat herkkunsa, ja ehkä niitä sitten hieman vaihdellaankin keskenään, riippuen kenellä on parhaat eväät. ;) Eli todennäköisesti siellä juhannuspöydässä on myös makkaraa, uusia perunoita, grillivartaita, kanan rintafileitä... Mitäs teillä syödään näin juhannuksena?

Eilisellekin piti toki keksiä jotain ruokaa, selailinkin kaikkia mahdollisia ruokablogeja inspiraation toivossa. Ja niinhän siinä taas kävi, eikä tarvinnut edes kauppaan lähteä juhannusruuhkiin kun ainekset löytyi valmiina kaapista. Ohje löytyi Maistuis varmaan sullekin! -blogista, itse tein vain pienemmän satsin. :)




















Kevätsipuli-voikastike
2 kevätsipulia
50 g voita tai oivariinia
1 dl vettä
0,5 rkl Maizenaa
mustapippuria

Pese ja pilko kevätsipulit pieneksi. Laita voi kattilaan ja lisää kevätsipulit, kuullota hetki. Sekoita Maizena kylmään veteen ja lisää kattilaan. Sekoita kunnolla, mausta pippurilla ja anna suurustua. Tarjoile uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...