11. kesäkuuta 2013

Cajunkebakot ja limellä höystetty tsatsiki

Pojan kummisetä tuli pitkästä aikaa viettämään meille viikonloppua. Monet ystävät ja perhetutut tietävätkin, että meillä illanvietto menee yleensä herkutellessa hyvällä ruualla. Tällä kertaa mieli teki jotain mausteista, mutta silti kohtalaisen nopeaa. Ei ole kivaa, jos koko ilta menee keittiössä.. Katsotaan sitten joskus, jos päästään muuttamaan sellaiseen asuntoon, jossa olisi kunnon avokeittiö. :)





















Limellä höystetty tsatsiki
200 g bulgarianjogurttia
0,5 raastettu kurkku
3 valkosipulinkynttä
0,5 limen mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
0,5 tl mustapippuria
suolaa

Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste. Silppua valkosipuli ja sekoita ainekset keskenään. Laita tsatsiki jääkaappiin tekeytymään.

Cajunkebakot
700 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa
1 sipulikeittopussi
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl vettä
0,5 limen mehu
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl smoky paprika -jauhetta
1 tl chipotle chili -jauhetta
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl sinappijauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
2 rkl ketsuppia
3 rkl tomaattipyrettä

Laita 10 grillitikkua kylmään veteen. Laita sipulikeitto ja korppujauhot veteen turpoamaan. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta samankokoisia pötkylöitä ja pistä grillitikku niiden sisälle. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista 15-25 minuuttia uunin keskitasolla. Voit myös grillata cajunkebakot. Tarjoile tsatsikin ja riisin kera.

1 kommentti:

Emilia kirjoitti...

Hei!

Kiitos vinkistä, kävin liittymässä. Kiva vain, jos näistä resepteistä on iloa muillekin.

Mukavaa juhannuksen odotusta! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...