7. kesäkuuta 2013

Amerikkalaiset mustikkapannukakut

Aah, amerikkalaisia pannukakkuja.. Muistan, kun tutustuin tähän herkkuun koulussa kotitalouden tunnilla. Joukkoon voi toki heittää myös muitakin marjoja kuin mustikoita. Vadelmia, mansikoita, erilaisia viinimarjoja.. Nämä pannarit kuuluu nautiskella erilaisten makeiden lisukkeiden kanssa. Hilloa, jäätelöä, vaniljakastiketta, kermavaahtoa, vaahterasiirappia.. Valitse mieleiset täytteet ja lisukkeet, ei voi kovin pahasti pieleen mennä. Itse paistoin letut pienellä valurautaisella blinipannulla, suosittelen valurautaista pannua ehdottomasti muillekin. Muistakaa vaan alkuun kuumentaa pannu ihan kuumaksi, jonka jälkeen lämpötilaa lasketaan. Muuten saat pannarit tarttumaan pannuun aika tehokkaasti. Voit myös käyttää lettupannua tai teflonista blinipannua. Ohje on napattu täältä.















Amerikkalaiset mustikkapannukakut
3 kananmunaa
2 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
200 g bulgarianjogurttia
2,5 dl maitoa
0,5 dl sulaa oivariinia
1,5 dl mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivia ja kosteita aineksia taikinaan vuorotellen. Jos vatkaat liikaa, taikinan kuohkeus katoaa. Taikinan kuuluu olla todella paksua. Kun taikina on valmis, kuumenna pannu kuumaksi. Paista letut oivariinissa. Laita pannulle ensin vähän taikinaa, sitten mustikoita (tai muita marjoja) taikinan päälle ja sen jälkeen vielä lisää taikinaa. Paista miedolla lämmöllä (itsellä oli levy asennossa 3) hitaasti, kunnes reunat alkavat ruskistua. Käännä ja paista lettu kypsäksi. Taikinasta tuli omalla pannulla 6 lettua.

Tarjoile kaikkien mahdollisten lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...