26. kesäkuuta 2013

Sitruksinen fetajuureshakkelus

Täytyy sanoa, että tämä oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun käytin mikroaaltouunia ruuan kypsentämiseen ja valmistamiseen. Katselin telkkarista, kun Jamie Oliver taas kokkaili ja tämä lisuke pisti heti kummallisen valmistustavan takia silmään. Mietin ensin pitkään, onnistuisiko sama helposti kattilassa, mutta kaikkea uutta pitää ainakin kerran kokeilla! Joten, tässä ohje. Ehkä maailman helpoin lisuke.






















Sitruksinen fetajuureshakkelus
1 iso peruna
2 isoa bataattia
0,5 sitruunaa
1 iso punainen chili
ruukku korianteria
50 g fetajuustoa (ei niitä valmiita kuutioita..)
suolaa
pippuria

Pese peruna ja bataatit, kuori jos tarpeen. Pilko ainekset isoiksi lohkoiksi ja aseta mikroaaltouunin kestävään astiaan. Aseta palojen keskelle puolikas sitruuna leikkauspinta ylöspäin. Laita astian päälle kelmu tiiviisti, tuuppaa koko satsi mikroon ja kypsennä täydellä teholla 15 minuuttia. Pilko puisella leikkuulaudalla chili ja korianteri. Laita laudalle hieman suolaa ja pippuria ja murenna fetajuusto. Kumoa perunat ja bataatit laudalle, poista sitruuna. Käytä veistä apuna ja tee hakkelusta, niin että kaikki ainekset menevät sekaisin. Tarjoile!

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Jännä ohje. Ei mikroa pahemmin tule käytettyä varsinaiseen kokkailuun, joten tämän kokeilu kiinnostaa. Ja aineksetkin on oikein maukkaat.:)

Emilia kirjoitti...

Suosittelen, tuli tosi hyvää kun bataatti ja peruna höyrytetään sitruunamehussa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...