29. lokakuuta 2013

Bruschetta

Bruschetat ovat todella herkullisia, nopeita tehdä ja toimivat loistavasti joko iltapalana tai alkupalana. Variaatioita on monia, perusajatuksena on leipä, johon tulee päälle öljyä ja valkosipulia. Tämän lisäksi siinä usein on päällä tomaattia ja mozzarellaa, kuten näissä omissa versioissa. Jotkut käyttävät vain leivät uunissa, toiset pistävät leivät uuniin täytteineen. Kaikki käy! Nyt siis vaan kokeilemaan ja soveltamaan.




















Bruschetta
1 patonki
0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
1 sipuli
½ ruukkua basilikaa
125 g  pieniä mozzarellapalloja

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Viipaloi patonki. Silppua valkosipuli ja sekoita se oliiviöljyyn. Lusikoi (tai käytä pullasutia niin kuin minä) valkosipuliöljyseos tasaisesti leiville. Tarkoitus ei ole kuitenkaan uittaa leipiä öljyssä. Laita leivät uuniin 5 minuutiksi. Tällä välin poista tomaateista kannat ja siemenet, paloittele pieniksi paloiksi. Pilko sipuli niin pieneksi kuin saat. Sekoita tomaatit ja sipulit, revi vielä joukkoon puoli puskaa basilikaa ja sekoita kunnolla. Ota leivät uunista ja lusikoi seos tasaisesti niiden päälle. Lisää vielä mozzarella. Paista leipiä uunissa vielä toiset 5 minuuttia tai kunnes mozzarella on hieman sulanut. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...