27. lokakuuta 2013

Poronkäristys

Poronkäristystä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Niin herkullista ja valmistuu niin vähällä vaivalla! Suurin ongelma on tosin hyvän lihan löytäminen täällä pääkaupunkiseudulla. Tällä kertaa mielihalu kasvoi epäluuloja suuremmaksi ja ostimme miehen kanssa kokeiluun pakasteesta Lapin Liha -merkkistä poroa. Ja tämä olikin yllättävän laadukasta! Yleensä olen tottunut siihen, että jos täällä päin haluaa poronkäristystä, pitää varautua jänteisiin ja läskipaloihin - vaan eipä tarvinnutkaan tällä kertaa. Liha oli todella mureaa eikä jänteitä ollut yhtään. Suosittelen kokeilemaan! Tarjoile perunamuussin ja puolukkasurvoksen kanssa.

















Poronkäristys
750 g poronkäristyslihoja
75 g Oivariinia
3 dl vettä
paljon mustapippuria
suolaa

Ota lihat sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Liha saa olla vielä kohmeista, kun lisäät sen pannulle. Pistä pannu kuumenemaan ja lisää Oivariini. Tuikkaa lihat perään ja ruskista ne kauttaaltaan. Jos pannu on liian täynnä, voit ruskistella lihat kahdessa tai useammassa erässä. Kun liha on ruskistettu, kaada joukkoon vesi ja lisää mausteet. Tässä ruuassa pippurin ja suolan kanssa ei tarvitse pihistellä. Mustapippurirouhetta taisi valehtelematta mennä lähemmäs 3 ruokalusikallista, mutta oli tässä paljon lihaakin! Kun lihat on maustettu, jätä hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä tunniksi. Tämän jälkeen jos pannulla on vielä paljon nestettä, ota kansi pois ja hauduttele vielä puolisen tuntia ilman. Jos neste on jo haihtunut, voit lisätä sitä vielä hieman lisää ja pitää kannen päällä. Kun 1,5 tuntia hauduttelua on kulunut, pitäisi poron olla jo todella mureaa. Nauti!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...