22. maaliskuuta 2014

Tahmea suklaakakku

Päältä rapea, sisältä ihanan tahmea.. Todella helppo resepti, joka on myös nopea valmistaa. Tähän käy lisukkeeksi niin pähkinät, jämäsuklaat, kuivahedelmät tai mitä nyt ikinä keksitkään. Meiltä löytyi kaapista Fazerin tummaa suklaata pari riviä ja pari desiä hasselpähkinää, joten tällä kertaa ne pääsivät mukaan tähän ihanan tahmeaan suklaakakkuun.













Tahmea suklaakakku
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (sitä aitoa, ei sokeroitua)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g oivariinia
2 kananmunaa
1 vaniljatanko
3 tl sitruunamehua

2 riviä Fazerin tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinää
kolmasosa tl karkeaa merisuolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, fariini- ja vaniljasokeri kulhossa hyvin sekaisin. Sen jälkeen sulata oivariini ja vatkaa sen joukkoon munat. Lisää muna-rasvaseokseen vaniljatangon siemenet ja sitruunamehu. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet, sekoita nuolijalla. Ota irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Vinkki; Rypistä leivinpaperi nyrkissäsi palloksi, sen jälkeen avaa ja asettele vuokaan. Näin se asettuu vuokaan mukaillen vuoan muotoja, eikä lähde karkuun.

Pilko hasselpähkinöitä (saa jäädä aika suuriksi paloiksi) ja pistä puolet taikinan joukkoon. Rouhi myös suklaa ja sekoita taikinaan. Kumoa taikina vuokaan, ripottele päälle suola ja vielä loput hasselpähkinöistä. Näin pinnalla olevat pähkinät paahtuvat herkullisiksi uunissa. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, jonka jälkeen anna vielä vetäytyä ja jäähtyä hetken verran. Tarjoile vaikka kylmän vaniljajätskin kanssa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...