25. maaliskuuta 2014

Porkkanalinssisosekeitto

Itse en ole perinteisen porkkanasosekeiton ystävä. Jostain syystä porkkana kypsennetyssä muodossa aiheuttaa minulle puistatuksia. Tämä ohje on kuitenkin sellainen, että porkkanakin uppoaa. Lisäksi linsseistä ja seesaminsiemenistä saa tähänkin ruokaan lisättyä proteiinia. Suosittelen kokeilemaan.

















Porkkanalinssisosekeitto
500 g porkkanaa
1,5 dl punaisia linssejä
1 dl seesaminsiemeniä
4 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen chili
1 limen mehu
2 rkl hunajaa
1 tl punaista currytahnaa
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
suolaa
krutonkeja keiton päälle

Laita linssit runsaaseen veteen likoamaan. Kuori ja pilko porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipulit. Halkaise chili ja poista siemenet, pilko silpuksi. Laita ainekset kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Huuhtele linssit vielä lävikössä huolellisesti ja lisää ne kattilaan. Lisää myös kaikki mausteet ja seesaminsiemenet. Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi ja anna porista puolisen tuntia, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja tarjoa krutonkien kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...