9. toukokuuta 2014

Possun ribsit kolakastikkeella

Tästä tuli varmasti tämän kesän grillihitti! 1,5 kg ribsejä katosi hujauksessa minun ja mieheni kitaan, melkein tuli taistelu viimeisestä kimpaleesta. Valehtelematta parhaita ribsejä, mitä on tullut syötyä! Lihaa ensin keiteltiin kokiksessa, jonka jälkeen se vielä grillattiin (tai no tässä tapauksessa paistettiin pannulla) ja glaseerattiin kolakastikkeella. Eipä tästä paljoa grilliruoka parane! Alkuperäinen resepti löytyi täältä, mutta sitä tuli taas totuttuun tapaan hieman muokattua omaan makuun sopivammaksi.

Possun ribsit kolakastikkeella
1,5 kg porsaan ribsejä
n. 3 litraa Coca-colaa

Keitä lihoja pari tuntia kokiksessa. Nosta lihat uunivuokaan folion alle vetäytymään.

Kolaglaseerauskastike
n. 0,5 l lihan keitosta jäänyttä Coca-cola-lientä
3 rkl dijonsinappia
2 rkl ketsuppia
3 tl chipotlechilijauhetta
2 rkl soijaa

Kun lihat on nosteltu liemestä, kaada ylimääräinen liemi pois. Lisää kaikki mausteet jäljellejääneeseen liemeen. Mikäli kotoa ei löydy chipotlechiliä, voit korvata sen jollakin muulla tulisella. Ideana on, että tulisuus tietenkin ensinnäkin antaa potkua kastikkeeseen, mutta toiseksi hieman taittaa kokiksen makeutta. Keittele kastiketta puolisen tuntia, siinä ajassa kastikkeen pitäisi muuttua siirappimaiseksi. Nosta kattila levyltä.

Nyt se grilli (tai pannu) kuumaksi ja sitä odotellessa sivelemään jo ensimmäistä kerrosta kolakastiketta ribseihin. Kun grillaat (paistat) ribsejä, sivele niihin lisää kastiketta. Kun pinta alkaa näyttää mielestäsi sopivalta, nosta ribsit tarjoiluastialle. Kypsiähän nämä jo ovat, kun niitä on niin pitkään keitelty, joten ihan oman maun mukaan saa grillailla. Nauti!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä ohjeesta. Olen ennen marinoinut ribsejä yön yli. Tällä ohjeella saa ribsit lautaselle nopeasti ja ehkä jopa maistuvampina. Lisukkeeksi itsetehty coleslaw ja hyvä olut juomaksi. Helppoa ja yksinkertaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...