Meillä harvemmin syödään mitään äyriäisruokia, koska olen itse alkanut niistä vasta hiljattain pitää ja mies taas ei syö ollenkaan. Tästä eteenpäin niitäkin tulee tosin ehkä tehtyä hieman useammin, nimittäin tästä tuli meidän pojan suurta herkkua! Muutenkin kiva huomata, että tuo ipana myös tykkää hieman mausteisemmista ruuista.
Katkarapucurry
250 g katkarapuja
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
nippu kevätsipulia
peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 dl kookosmaitoa
2,5 dl Valio Crea Cokos & lime -ruokakermaa
5 tl Santa Marian extravahvaa currya
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
4 kaffirlimen lehteä
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla. Pilko myös paprikat ja kevätsipulit, heitä pannulle mukaan. Kun paprikat ovat hieman pehmenneet, raasta inkivääri joukkoon ja lisää kookosmaito ja kerma. Lisää myös mausteet ja anna kiehahtaa. Tarkista maku. Aivan lopuksi lisää jäiset katkaravut mukaan, pienennä lämpöä niin, ettei curry enää kiehu. Muuten katkaravuista tulee kumimaisen sitkeitä. Tarjoile jasminriisin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti