1. maaliskuuta 2014

Omenainen possuwok

Tämä oli herkkua! Wokit on terveellisiä ja nopeita valmistaa. Tosin tähän wokkiin meni hieman enemmän aikaa, sillä lihaa kannattaa ehdottomasti marinoida vähintään puoli tuntia. Omenamehusta tuli ruokaan ihana makeus, kun taas soijasta suolaisuus ja valkoviinietikasta hapokkuus. Omanlainen sweet & sour -tyyppinen ruoka siis tämäkin.






















Omenainen possuwok
600 g porsaan sisäfilettä
2 punaista suippopaprikaa
225 g vesikastanjaa
240 g sokeriherneenpalkoja
1 prk säilykeananaspaloja
5 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen inkivääri raastettuna
0,5 dl sweet chili saucea
2,5 dl omenamehua
4 rkl soijaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunamehua
1 rkl ketsuppia
2 rkl maizenaa

Poista lihasta kalvot ja pilko pieniksi paloiksi. Silppua valkosipulit ja kuori ja raasta inkivääri. Sekoita omenamehu, soija, valkoviinietikka, sitruunamehu, ketsuppi, valkosipulit, inkivääri ja maizena, lisää lihat marinoitumaan. Pilko kasvikset. Kun lihat ovat marinoituneet tarpeeksi kauan, laita pannu kuumenemaan ja lisää öljyä. Wokkaa kasviksia 5 minuuttia, mausta ne swett chili saucella, jonka jälkeen lisää lihat marinadissaan. Kypsennä kuumalla pannulla toiset 5 minuuttia, jonka jälkeen anna hautua puolisen tuntia. Tarjoile jasminriisin tai nuudelien kanssa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...