3. joulukuuta 2012

Tryffelisuklaalla kuorrutettu Wiener Nougat -kakku

Mies pääsee kohta töistä, koti on siivottu ja tuoksuu kakulle. Sauna on lämpeämässä ja pöydässä odottaa kuuma glögi ja vastaleivottu tryffelisuklaalla kuorrutettu Wiener Nougat -kakku. Joskus on ihan okei syödä jälkkäri ennen pääruokaa. :)

















Tryffelisuklaalla kuorrutettu Wiener Nougat -kakku
100 g Wiener Nougat Crushia (leivontahyllystä)
100 g Oivariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
200 g bulgarianjogurttia
n. 4 dl vehnäjauhoja

12 kpl Brunbergin tryffelisuklaata (tai 3 riviä Fazerin sinistä)
5 rkl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
2 rkl Wiener Nougat Crushia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita. Heitä leivinjauhe joukkoon ja kääntele jauhot taikinaan nuolijalla, älä vatkaa. Lopuksi lisää taikinaan Wiener Nougat Crush. Kaada jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Kun kakku on tullut uunista ja hieman jäähtynyt, tee kuorrutus. Keitä kahvit ja sulata suklaat vesihauteessa. Lisää suklaaseen tomusokeri ja sekoita. Lisää kahvia kunnes kuorrute on sopivan löysää levitettäväksi. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria. Laita kakku vielä viileään, jotta kuorrute hyytyisi nopeasti. Ripottele päälle koristeeksi Wiener Nougat Crushia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...