13. joulukuuta 2012

Picadinho de carne

Talven kylmiin päiviin käy hyvin pataruoka suoraan Brasiliasta. Suomeksi käännettynä nimi olisi yksinkertaisesti lihamuhennos. Mitä pidempään pata hautuu uunissa, sitä mehevämpi on tämän ruuan lopputulos!



 Picadinho de carne
400 g naudan palapaistia
5 rkl vehnäjauhoja
4 salottisipulia
6 kpl kirsikkatomaatteja
200 g Apetit herne-maissi-paprikaa
200 g Apetit herne-maissi-porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
1 ruukku persiljaa
3 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl mustapippuria
2 lihaliemikuutiota
2 tl pizzamaustetta
1 tl Pasta Basilico -mausteseosta
0,5 tl Chili Explosion -mausteseosta
0,7 l vettä


Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen padan valmistusta. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Pilko salottisipulit, puolita kirsikkatomaatit, pienennä valkosipulit ja silppua persilja. Pyörittele lihapalat jauhoissa. Kuullota sipuleita, valkosipulia ja tomaatteja oliiviöljyssä. Lisää lihapalat ja paista niiden pinta umpeen kauttaaltaan. Lisää valkoviinietikka ja kaavi padan pohjaan tarttuneet maut irti. Laita pataan myös pakastevihannekset, vesi ja mausteet. Sekoita kunnolla ja laita padan kansi kiinni ja pata uuniin vähintään 2 tunniksi, ettei liha jää sitkeäksi. Tarjoa riisin kanssa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...