3. joulukuuta 2012

Lime-valkosuklaajuustokakku

Tein vuosi sitten joulupöytään viemisiksi lime-valkosuklaajuustokakun. Kakku oli erittäin maukasta ja hyvin riittoisaa. Kakku kannattaa ehdottomasti valmistaa jo viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä.




















Lime-valkosuklaajuustokakku (⌀ 26 cm)
250 g Digestive-keksejä
75 g Oivariinia

7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
500 g Mascarpone-juustoa
130 g valkosuklaata
3 limen mehu
½ dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet

3½ dl Sitruuna-lime Juissia
1 limen mehu
4 liivatelehteä

1 karambola koristeluun

Murskaa keksit ihan jauhoksi ja sekoita oivariinin kanssa. Painele keksimassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, sekoita mascarpone-juuston kanssa. Lisää sokeri ja vaniljatangon siemenet sekä raastettu valkosuklaa. Purista limettien mehut kattilaan ja lisää liotetut liivatelehdet. Kun lehdet ovat sulaneet joukkoon, kaada se ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos irtopohjavuokaan jähmettyneen keksipohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin. Anna kakun hyytyä tässä kohtaa pari tuntia ennen päällyksen tekemistä.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa mehut ja lisää joukkoon liivatteet. Kaada kiille tuorejuustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Voit vielä seuraavana päivänä leikata karambolasta nättejä tähtikuvioita kakun päälle koristeeksi. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...