7. marraskuuta 2012
Suklaa-pähkinäkakku
Olen jo monena päivänä himoinnut suklaakakkua. Tänään oli moinen leivottava, vielä kun sain miehenkin innostumaan mukaan puuhaan. Tuliaiseksi saadut saksanpähkinät päätyivät myös kakkuun.
Suklaa-pähkinäkakku
200 g oivariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl saksanpähkinöitä
Murskaa saksanpähkinät. Vatkaa oivariini ja sokeri vaahdoksi. Huomaa; jos sulatat oivariinin kunnolla, se ei vaahtoudu. Lisää munat yksitellen vatkaten. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keski-/alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti