7. marraskuuta 2012

Suklaa-pähkinäkakku


Olen jo monena päivänä himoinnut suklaakakkua. Tänään oli moinen leivottava, vielä kun sain miehenkin innostumaan mukaan puuhaan. Tuliaiseksi saadut saksanpähkinät päätyivät myös kakkuun.

Suklaa-pähkinäkakku
200 g oivariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl saksanpähkinöitä

Murskaa saksanpähkinät. Vatkaa oivariini ja sokeri vaahdoksi. Huomaa; jos sulatat oivariinin kunnolla, se ei vaahtoudu. Lisää munat yksitellen vatkaten. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keski-/alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...