20. marraskuuta 2012

Täytetyt pitaleivät

Tätä herkkua on tullut syötyä jokaisella Kreikan matkalla, jolla olen käynyt. Valitettavasti näillä kotimaasta löytyvillä raaka-aineilla ei pääse lähellekään sitä makuelämystä, minkä auringossa kasvaneet kasvikset ja aito tsatsiki saavat aikaan.. Mutta myönnettävä se on - hyviä näistäkin tuli!


Pitaleivät
4 kpl esipaistettuja pitaleipiä (voit toki tehdä itse)

400 g naudan paistisuikaleita
3 rkl soijaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
chili explosion -maustetta
mustapippuria
cayannepippuria

Tsatsikia

jäävuorisalaattia
puolikas punainen paprika
puolikas punasipuli
kurkkua
tomaattia

Tee lihalle marinadi soijasta, valkoviinietikasta, valkosipulista, sinapista, tomaattipyreestä ja mausteista. Marinoi lihoja vähintään tunti, yön yli tulee paras lopputulos. Tee tsatsiki ja laita se jääkaappiin maustumaan. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Paista lihoja 10 minuuttia oliiviöljyssä pannulla. Paista pitaleivät uunissa ja pilko kasvikset.

Leikkaa pitaleipä auki ja laita sisälle haluamasi määrä lihaa. Purista leipä kiinni ja paina kantta alaspäin, näin lihan mausteet ja mehut imeytyvät myös leipään. Laita pitaleivän väliin vielä kasvikset ja tsatsikia.

Naudan paistisuikaleiden sijaan voit toki käyttää myös esimerkiksi kanan fileesuikaleita.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...